hellLLOO??

susah jugak nak deal dgn orang yang keras kepala nih. susah sangat nak deal dgn orang yang selfish *pegi la ko jual ikan sorang2!! * dan susah jugak nak deal dgn orang yang asyik2 nampak hidup kita ni penuh dengan kesenangan dan kelenangan dan asyik nampak side dia je yang selalu susah, asyik nampak side dia je yang selalu rugi. dan lagilah susah kalo nak deal dengan orang yang ade ketiga-tiga pakej menarik di atas. 
wat the?? huh.

HELLOOO!!
kalo u nak tahu, semua perangai2 tu berpunca dari sikap iri hati, dengki TAHU? hidup ni jangan dok GEDIK sgt nak dengki mendengki dgn urusan hidup orang len boleh tak? eh, kalo rasa hidup kita tu bz, so same goes to others. kalo rasa hidup kita tu penat, dan begitu juga orang laen. 
SAMA!
 jangan nak buat perbandingan BODOH tak cerdik boleh tak?? 

eh,, 
kalo ko rasa selalu tengok orang tu boleh berehat, takde la maksudnya 24jam dia boleh rehat.
dah kena selalu timingnya masa ko tgk dia je dia tgh berehat nak buat macammana, dah dia ada jadual dia sendiri masa mana nak rehat masa mana nak study.
 dah tu, mmg 24jam ke ko tgk ape dia buat? 
hah?? gitu? jgn nak serkap jarang sangatlah.

eh,
kite ni budak terberpelajaran, dan dah namanya BELAJAR aku yakin 100%, solid, xde benda yang senang.
semua ada kesusahannya masing2.. so, jangan nak pandang rendah sangatla dekat silibus2 dan kos2 orang len. dan jangan nak bongkak sgt kate u punye pelajaran is harder than mine.
U TAK TAHU APE YANG I BELAJAR, HOW HARD IT IS AND PLISS JUST SHUT UP!!
yes, nampak fun, even ade orang kate kos aku sekadar masak je, 
HELLO. 
dfsm yang paling byk subjek kot. dfsm yang every sem ade kelas sampai malam kot. hakikatnya, masak pon, tu akan masuk final, kalo terlebih masin, potong markah. kalo tersalah serve, potong markah. tersilap garnish, potong markah. dah tu, potong sana potong sini, senangla nak dapat A ye ? gitu?? 
and did u ever feel how tired it is when it comes to kitchen time? yes. mmg seronok, sebab  benda tu kalo tak seronok aku jamin setiap budak fakulti hotel mesti pengsan setiap kali kelas kitchen. penat kot.

the point is, kite belajar ni, semua benda susah. semua kos mesti ade 2,3 subjek yang mengada-ada utk susahkan kita nak score. 
so, whats wrong with you?
kenapa selalu nampak takpuas hati dgn aku?
selalu nak kate u punye susah dan i punye senang? wat the? HUH. 
saket hati kot.

bear in YOUR mind. yang jadi semua benda tu susah atau senang ialah kita punye side-of-view.
jangan nak pandang hidup kita negatif.
jangan nak pandang hidup kita meletihkan. jangan nak asyik2 compare hidup kita dgn orang lain.
HEH, 
compare hidup u dgn urself cukopla.. kalo u nak sgt compare hidup u dgn orang len, kenapa tak tukar je nama u jadi dia? kenapa tak tukar je u punye field study sama dgn dia? kenapa u tak tukar semua benda yang u nak jeles tu dgn dia? 
hah, aku rasa, kalo semua dah tukar baru menyesal. 

AND, last one, 
TOLONG LETAK SIKET RASA BERSYUKUR TERHADAP NIKMAT ALLAH DALAM HATI U BOLEH TAK?

mode ::: geram

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_