wah!

apa maksudnya bila tuhan dah jadikan orang-orang yang biasa menjadi pendengar kita tetiba jadik bz?
adakah tu maknanya Dia nak suruh kita mengadukan segala hal kat dia?

aku ada ramai kawan. walaupun ramai tak semua yang kau suka share masalah..
aku consider.
pilih orang jugak. orang yang macam mana?
orang yang aku kira dia takde la setambun masalah. 
orang yang aku kira, walaupun dia ada masalah, tapi kitorang still boleh mengurangkan stress antara satu sama lain..

satu hari, sorang dah menyepi. junior of me. mmg dah lama tak exchange cerita apa.
sahkan nak mengadu masalah pening kepala ke ape, selamat menyambut bulan rejab pun tak de kabar berita.
seminggu sekali pun tidak, sebulan sekali pun tidak, dulu aku rajin gak text dia,, sekarang ni aku pon dah letih.
lantak kau lah.
malas aku nak fikir. lebih baik cuba lupakan. aku senyap tros. say gudbye pun dlm hati.

kawan2, ramai.. 
tapi aku tau semua sibuk. kan?
so taknak kacau.
kadang2 bila agak2 dorang free mmg aku kacau, atau tyme2 aku takleh tahan yes aku kacau. 
hehe
aku tak suka kacau orang sebab aku tak suka dikacau.
mungkin pelik, 
jiwa aku dgn tulisan, bukan percakapan.
mmg orang kate aku pandai bercakap,, 
tapi when it comes to heart matter, aku lebih prefer kpd tulisan, 
cth : msg . lagi : komen fesbuk. 
not to call or video call. urgh. euww~

itu aku.

masa kisah kes 1 hari tu, i got a fren, juga skulmate juga junior, yg selalu mendengar.
but then,, malam tadi, baruu je text aku katanya nak off fon, no blogging sampai lepas spm!

oh wat??

oh myy! and now sekali lagi hilang rakan bicara.
*nasib baik siket sbb aku dh nak masuk the most hectic semester. 
cuma nnti terfikir, sape nk dgr aku nnti aku tgh jamm giler in the middle of the sem??*
aku ni,
susah sebenarnya nak bercakap masalah dgn org len.
aku pun bukannya cerita masalah, once i talk to sum1, yang kena dgn hati aku lah, tak cerita masalah pon takpe. takde hal. tapi bila kena yg tak kena dgn hati, mak aii, baik aku jgn layan trus drpd dia sakit hati dgn aku.

ye, aku mmg memilih. org kelantan kata : sep2 agah.

yes, dat the true me!

so what? 
aku mmg sombong.
huh.

PERINGATAN : 
JANGAN GANGGU AKU BERMULA JUN-OKTOBER 2012 !

kecuali jika aku yg ganggu korang dulu. taknak dgr ape2 masalah. sebab masalah aku sendiri dah tak tertanggung rasanya. tapi aku tanggung lagi, sebab aku kuat. kecuali laa.. kecuali kalo ade yg nak settle benda masalah dgn aku. yg betul2 nak settle ke arah kebaikan la. bukan yg nak mencetuskan perbalahan lagi. kalo nak cetuskan perbalahan, aku ngapp korang jgn mrh aku. dan kecuali juga kpd mereka yg ade citer lucu dan khabar gembira.hehe.. 
eish, pnjg pulak nak explain, gni la, pandai-pandai korang lah.
*giler selfish! so do i care?

daa bloggers. see you soon !

Comments

  1. kade2 ak prefer agah dr peramah. senyap sore.

    ReplyDelete
  2. hahahh.. exactly! sumtimes mmg kita perlu jdi adah! hurmm.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_