yg baru baru

bismillahirahmanirrahim,, asalamualaikum wbt~
meh sini nak podate blog siket. rasa macam dah lama, wlaupun sebenarnya baru dua minggu masuk kampus.nges nges..
part-3? huii. jadual as i said mmg pack la..
setakat ni,, akaun mmg xblaja langsung lagi. tapi yang dh blaja mmg teruk la sikett.
dua kali kelas 6jam stret kan..
satu serving satu kitchen. nasibnya kitorang sedikit malang sem ni apabila kelas serving kitorang xdapat dekat mock restaurant mahupun dekat lagi satu restoran yang biasa guna : bayu grill. tapi kitorang dapat setting kat kafe kreatif. aduhai.. ade classmate yg kena jadi SOD *supervisor of the day* dia dah start cari la customer - since kitorang utk kelas serving ni SOD kena cari customer untuk 20 pax. biasanya, lecturer akan save 4 pax utk lecturer, so SOD kena cari 16pax je la, that means 16 org customer.. by hook or by crook, kitorang kena penuhkan la number of guests. kalo tak, jawabnya commercial kelas kitorang rugi.. so,, bila guest tersebut yang mana juga seorang student kampus ni, katanya tak nak r aku, sebba korang buat kat kafe kreatif je. hamboi, haha. demand kot. so, satunya halangan dan cabaran kami ialah : kena pandai2 ubah seting kafe jadik restoran 5 bintang. ohmyy. then, bila kitorang masuk kitchen pulak, biasanya kelas basic kitorang, stive ade dlm 24 buah stove dgn 6 stesen, 4 stove dalam satu stesen. tapi alangkah alangkahnya apabila kitorang tgk utk commercial food productin selain tak dapat makan apa yang kitorang masak this sem dapur kafe tu sempit, just ada 1 stesen dgn 4 stove shj! takleh nak imagine how COD * chef of the day* akan plan perjalanan hot cooking, dgn nak kena siap on the time, food stil panas dgn hanya ada 4 stove! and agak jeles apabila kitorang tahu that mock restaurant dgn bayu grill, diorang ade chiller bwh working table dan ade microwave sdgkan kitorang hanya bergantung kepada chiller biasa dgn stove shj! mmg cabaran tersebsar utk kitorang. so, esok will be our run-test utk serving and this thursday will be run-test utk kitchen. so, kita tgkla bagaimana dan ape nak jadi.. utk run test serving ni, aku adalah insan bertuah, salah seorangnya yang akan jadik waitress, dan utk kitchen khamis ni,, aku dapat tugasan utk siapkan nicoise salad. nah, gudluck kpd aku lah kan..

yg len,, semuanya baruu blaja and utk KOKO, alamak stuck dgn debat.. tapi cik Mizi kate nak bawak kitorang g jln2 tgk compt debat. hmm, mcm osem. we'll see. tgk la jalan ke tidak. subjek len, nutrition? oke, dapat lecturer yg dh pernah ajar kitorang masa part1 dulu : sir razak. hehe.. marketing? yg ni macam masalah sikett. macam ssh nak conquer je. adui. kena usaha lebih siket. BEL dgn CTU, biasalah, dgn assignment.... ape lagi? akaun? lecturer tak masuk lagi harap maklum.. esok kot,, will be opur first met. hahhah..and, tu je la kott. till see ya again, daa~

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_