RENAISSANCE HOTEL JOHOR BAHRU

hi peeps.. now lama giler kott hold entry ni dengan harapan nak citer panjang-panjang..
tapi sebab dah lama sangat takde la panjnag mana nak cerita..
segala ke-eksaited-an dah terkubur dengan beberapa kes yang berlaku sejurus balik daripada Johor hari tu..
so, jom la kite citer siket-siket je :P


nah sedikit view daripada depan bangunan nya.. semua 19 ingkat, tapi katanya dorang tingkat ke 18 dan 19 not accessible yet sbb masih menajdi playground kepada engineer.erkk. haha.. tangan sape tu aku lupe. for sure bukan tangan aku la :P





dan ini pula pose-pose gedik semasa tunggu di semua get ready nak lapor diiri rombongan cik Kiah dah sampai.. biasa la kan, di mana ada kamera di situ lah ada kami. di mana ada kami, di situ la kamera mesti ada. ewah.


dan yang ini abang hensem.. huii Bentley elok je pose depan hotel tu..



and this is welcome drink yang kitorang dapat. yeahh.. sedap! *ofkoss laaaa


dan ofkos inimodel bertauliah :D 
pose sambil minum mocktail spesel. huii . kau ade ?


and this is miss Yvonne.. dia yang explain n bagi talk kat kami pasal this hotel. a very nice presentation.

and gambar menyusul ni adalah gambar-gambar view dari tingkat 15 renaissance .  a great view !



swimming pool dari atas.
kami diterangkan oleh beliau yang di bawah ini, salah satu view daripada tingkap ni view singapore..
sebelah lagi view bandar Johor Bahru. 
he's sooooo sporting!!
katanya ex UiTM juge. hehe.
i adore him!



a very beautiful smile :)


and a nice and attractive explanation !
and gambar yag menyusul pula view bilik Hotel..
i tell u guys, bilik Deluxe dia dah macam ala-ala suite kott.
Junior suite dah perghh aku agak suite dia mmg terbaik laa..
price pon ok la for 6stars hotel, RM200 something.
oke la tu deluxe 6 stars harga macam tu.
sangat sangat sangat laaaaaa murah !
jom tgk gambo!







*feeling proud





bathroom!



next view lagii 

if i'm not mistaken ni la view singapore, gambar atas ni,









and a few gambar bawah ni ialah satu ruangan utk member club dia. siyes lawa i tell u guys!









ice box though! 


lawa kan?
next picture ialah terrace house di ruangan swimming pool.. 
guest jgk bole sewa bilik di sini.. nice.
swimming pool standard laa renaissance tingkat enam..
:)



okay seterusnya gambar di gymnasium.
haha
patung2 aksesori dia agak kurang sopan sebenarnya :P








nahh pasu kat dining hall dia sama tinggi dgn aku kau!





gambar atas ni kat lobby.. 
bawah ni pon same.


i gambar kat Bar dia




and these is gambar kat area kitchen..
menariknya renaissance yang aku suka ialah chef dia mmg takde rahsia.
main masak depan guest je
guest pick up food then chef akan masak..
whateva food pon.
food di-display raw and fresh..
nnti korang tgk gambar kat bwh lagi..





ni pulak choc cake cmpany..
chef sini yang buat wedding cake dato' siti tuu..
sini pon nice u guys!





so inila yang aku citer pasal kitchen dia tadi tu.. lawaaaaa
menggiurkann~
semua fresshhhh !










dah penat buat tour kat hotel now sesi makan pula..
kitorang di jamu makan makanan staff meal dia..
guess what?
semua makanan kat bawah ni ialah staff meal !
pehh heaven!







selesai makan, masa tggu sesi balik, ambik gambar lagi kat lobby..
yeehuu



and satu aset di bawa pulang..
botol air yang seksi ini. haha

jadi laaa..


so, kesimpulanya, nampak tak enjoy dan menariknya tempat n???

huh. I mmg syorkan laa u guys kalo ada duit lebih try la check in sini..
aku mmg x check in sini, sekadar pergi lawatan je.. tapi i guaranteed dia mmg terbaik..

swear!

*mimpi indah

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_