kisah follow post

okay la.. peeps. assalamualaikum :)
seperti janji di twittah (pergh gedik) kite nak citer pasal sesuatu,
katanya cerita panjang. sebenarnya kite pon taktau betul ke citer tu panjang. bhahah

okay okay..

once upon a time la kan.. kite ( lupe nak bagitau, kite guna ganti nama kite sebab konon post ni gedik la kan :P ) kn suke blogwalking-blogwalking gitu la kan.. pastu di satu hari yang hening ni la kan, kite stalker la crush kite (perh :P ) kat fesbuk. pastu nampak la satu post ni.. tertag satu blog entry kawan dia punye. pastu kite baca la.. kite konfius sebenarnya, entry tu dia yang tulis ke kawan dia yang tulis. kite konfius tu kite stalker la pulak blog kawan dia tu. haha.. ada laa a few post yang di-publish kan di blog sedara tu yang namanya nama dia. kite pon follow blog tu.. follow bukan sebab author sebenar, tapi sebab author yang di-postkan di situ :p

kite bukan ape. kite suka baca pandangan dia. kite suka sebab dia macam kaitkan pembacaan2 dia dan dia terjemahkan dalam pemikiran dia. dengan ayat dia. tapi kalo dia baca la kan (verbally), kelakar sebenarnya. kelakar sebab kenapa tu dirahsiakan la.. kite berani post ni sebab rasanya dia takkan baca, dan blogger tu pun xkan baca. cuma kita ambik precaution la sebab mana tahu tetibe terbaca pulak. haha.. so, macam play safe la siket kan... haha. tapi biasa ayat dia power. habes pepatah, pandangan sasterawan ilmuwan agamawan dia nak letak same. sebab tu kite suka baca kalau dia tulis pape. dan pandangan yang jauh. kadang-kadang kite terfikir tapi tak sampai tertulis. tapi dia buat.. haa.. kan dah membuak-buak tulisan memuji.. ewah. kalau dia baca mesti perasan habes. aiyoo.

sebenarnya tu sajelah ceritanya.
 yang mana kalau buat kesimpulannya, first time kite follow blog orang bukan sebab author atau pun post dia, tapi sebab post orang lain yang berada dalam blog tu. hihi.

tapi end up, bagus juga blog dia dengan post dia sendiri.. dan post yang dia tu pulak dah takde setakat ni. (nampak tak stalker lagi :p)

oke lah. jumpa lagi *kenyit mata*


Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_