_internship ::::

hello and hi, assalamualaikum :)

memori internship atau praktikal is the one that i will never ever forget. serius. sebab apa? sebab perjalanan hidupnya yang menyeksakan. haha. apa yang seksanya itu ialah di awalnya.. episod kerja gile. banyak sangat..

mula-mula sekali, maka inilah kali pertama aku duduk bersama-sama dengan kawan-kawan yang memang sekali dengan aku.. selalunya, tak pernah sebilik dengan even kawan satu fakulti. adik beradik berenam katanya. haha. syue, nadia, suriati, della rossa (aku bagi nama dia), mazy. aku aje yang tak reti nak bawak moto. aku akan ingat pertolongan korang berlima yang asyik bawak aje aku nak g mane2. bonceng je tahu. paling ok, ambik kunci masuk dalam lobang kunci. kuikui. kesian betul..

akan ku ingat masa-masa pergi pasar malam, pasar tani, MM, ke Dungun riding dgn nadia, sekat kereta orang, buat muka tebal tumpang kereta hosmate nak balik sbb dok MM lame. g karaoke. sakit-sakit hati, masa mengumpat, makan same2, berangkut ke sana sini, musin demam same2, maki orang mandi lama semua nya lah. thanks for everything :)

lepas ni takde dah nak serabut cuti taktau nak g mane. lepas ni xde dah nak bertanya kau gaji berapa. lepas ni xde dah nak kejut-kejut tolong hantar tolong ambik balik kerja. all will remain as memory. there Kerteh is lifeless for those macam aku yang takde kenderaan taktahu drive taktau ride. rasanya kalau campak orang yang pandai drive and ride, campak la ke mana pun semua tempat oke. haha..

tambah pulak duduk mayang d'ulit tu hampeh. malas dah nak mengumpat. hewhew.

and taktahu nak cakap apa. kesimpulan perjalanan internshp menyakitkan dan memedihkan but the end is sweet and memorable. betul la kan, kepahitan itu merupakan kenangan manis one day. tak mahu mengulanginya tapi i will miss the moments. :)

now on takmau cakap banyak. buat report, present, tunggu result then baru boleh betul2 conclude on this yaww....

see ya :)

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_